patients

Bij SomnoMed staat de patiënt centraal. Wij weten dat een succesvolle behandeling veel meer omvat dan alleen een MRA. Met onze achtergrond van innovatie en inzet om de samenwerking tussen artsen en tandartsen te stimuleren, levert SomnoMed de producten en diensten die patiënten nodig hebben om weer van hun leven te kunnen genieten.

Wist u dat…

  • Slaap apneu, waar naar schatting wereldwijd 100 miljoen mensen aan lijden, kan worden voorkomen, dat het een chronische ademhalingsziekte is en de meest voorkomende slaapstoornis is.
  • 30% van de patiënten met hypertensie hebben obstructieve slaap apneu (OSA)
  • 40-80% van slachtoffers van een beroerte ook lijdt aan OSA
  • Meer dan 450.000 patiënten over de wereld met obstructieve slaap apneu (OSA) en/of slaap bruxisme worden behandeld met SomnoDent MRA’s.

Meer dan snurken…

Wat is obstructieve slaap apneu (OSA)?

patients-osa

Obstructieve Slaap Apneu (OSA) is een ernstige medische aandoening die wereldwijd 100 miljoen mensen treft. OSA is een chronische aandoening die uw slaap, gezondheid en kwaliteit van leven kan beïnvloeden. Het wordt gelinkt aan hypertensie, diabetes, hartziektes, beroertes, …

Het kan een behoorlijke impact hebben op de kwaliteit van uw leven, en onnodige spanning opleveren in relaties tussen bedpartners, familie en op de werkplaats.

Lees Meer

Wat is bruxisme?

bruxism

Bruxisme is een term die gebruikt wordt om het knarsen en klemmen van tanden te beschrijven. Mensen kunnen hun tanden knarsen als gewoonte tijdens het slapen, of overdag door spanning of stress.

Knarsen is een heel algemeen probleem dat kan resulteren in een aantal ernstige problemen als het onbehandeld blijft, zoals:

  • Permanente schade van de structuur en het oppervlakte van glazuur van de tanden
  • Kaakpijn bekend als TMJ pijn
  • Hoofdpijn
  • Losse tanden
  • Terugtrekkend tandvlees

Lees Meer

Voor de patiënt:

Deel uw SomnoDent ervaring: Bij SomnoMed® zijn we constant op zoek naar manieren om onze producten en diensten te innoveren en wij willen graag van u horen. Vertel ons over uw MRA en uw ervaring door ons eenvoudige online formulier in te vullen.

Vind een geaccrediteerde MRA tandarts: Als u een geaccrediteerde tandarts zoekt in uw regio, kijk dan hier voor een overzicht. Vraag uw art of tandarts naar meer informatie over het behandelen van uw snurken of slaap apneu met een SomnoDent MRA.