OSA Treatment Options

Welke behandeling uw arts of tandarts u voorstelt, hangt af van de ernst van het vastgestelde obstructieve slaapapneusyndroom.

COAT® — Continuous Open Airway Therapy

SOMNODENT-IN-MOUTH

Als eerstelijnsbehandeling bij een lichte en gemiddelde slaapapneu raden vakspecialisten COAT® – Continuous Open Airway Therapy – aan. Dat betekent dat bij deze behandeling de luchtwegen op een veilige manier permanent open worden gehouden met speciale tandbeugels.

COAT® is een moderne, bijzonder effectieve en comfortabele behandeling van slaapapneu (OSAS) met een SomnoDent®-slaapapneubeugel.

De SomnoDent® COAT-slaapapneubeugel is een intraoraal systeem met een boven- en onderkaakbeugel, die op basis van de individuele kaakvorm op maat zijn gemaakt.

Met behulp van het gepatenteerde vinnenontwerp wordt de onderkaak zachtjes naar voor gedrukt tot in de positie die nodig is voor een succesvolle behandeling. Het weefsel en de musculatuur van de mondholte worden aangespannen, de tong wordt eveneens naar voor getrokken en de luchtwegen blijven tijdens de slaap open. Die spanning verhindert ook dat het zachte weefsel bovenaan in de mondholte door de ademhaling begint te trillen – een vaak voorkomende oorzaak van luid gesnurk.

Het buitengewone draagcomfort door de SMH-contactoppervlakken zorgt voor een hoge acceptatie en tevredenheid bij de patiënten en draagt op die manier op een essentiële manier bij tot het succes van de behandeling.

Hoe kan ik een SomnoDent COAT® krijgen?

Als bij u slaapapneu (OSAS) werd vastgesteld, dan zal uw arts u de meest effectieve behandeling voorstellen.

Bij een behandeling met COAT® zal een tandarts met een specialisatie in slaapgeneeskunde u onderzoeken. Hij zal de gezondheid van uw mond en de staat van uw tanden controleren en kijken of ze geschikt zijn voor een behandeling met een beugel.

Voor de productie van een SomnoDent® zijn tandafdrukken en een precieze beetregistratie noodzakelijk. Uw SomnoDent®-slaapapneubeugel wordt vervolgens in het lab exact volgens uw individuele afdrukken geproduceerd.

De arts controleert de afgewerkte beugels en geeft ze aan u.
U leert op dat moment hoe u de beugels correct moet inbrengen en wegnemen en u krijgt ook richtlijnen om de beugels op een correcte manier te onderhouden en schoon te maken.

Andere behandelingsvormen van OSAS zijn:

CPAP – Continuous Positive Airway Pressure

SLEEPING-W-CPAP2

CPAP is een beademingsapparaat dat via een masker lucht in de mond en de neus blaast tijdens de slaap. Heel wat mensen vinden deze therapie onaangenaam en stoppen met de behandeling. Diverse onderzoeken melden dat de therapietrouw bij CPAP na 2 jaar rond of onder 50% zit.

Chirurgische ingreep

THROAT-SURGERY2

In heel wat gevallen kan er ook een chirurgische ingreep nodig blijken bij de behandeling van slaapapneu. Er zijn verschillende chirurgische procedures met wisselend vooruitzicht op succes.

Gewicht verliezen

GIRL-STRETCHING-smallOok afvallen kan een therapie ondersteunen en de kans op een succesvolle behandeling vergroten.