Dr. Kien Nguyen – President of SomnoMed, Inc.

KIEN-NGUYEN-HEADSHOT

Kien Nguyen is president van SomnoMed, Inc., een afdeling van SomnoMed, Inc. In deze functie is Dr. Nguyen verantwoordelijk voor de Amerikaanse zaken van SomnoMed.

Eerder was hij al vice-voorzitter en algemeen manager van OtisMed, een bedrijf gespecialiseerd in gepersonaliseerde medische technologie en een afdeling van Stryker Orthopaedics. Hij was verantwoordelijk voor alle operationele functies van OtisMed, met focus op de ontwikkeling en globale commercialisering van gepersonaliseerde chirurgische oplossingen voor orthopedische chirurgie. Voor Stryker was dr. Nguyen vice-voorzitter- Globale marketing, vice-voorzitter – Onderzoek & Ideatie en vice-voorzitter – Globaal portfoliomanagement voor Kinetic Concepts, Inc. (KCI). In deze functies richtte hij de productportfoliofunctie in en hielp hij een stevige productportefeuille op te bouwen voor producten voor innovatief weefselherstel (NPWT). Hij was ook verantwoordelijk voor het beheer van alle basis- en translationele onderzoeksactiviteiten en wereldwijde commercialiseringsactiviteiten. Voor KCI had dr. Nguyen functies in klinische sales, productmarketing, internationale marktontwikkeling en de ontwikkeling van nieuwe producten voor Ethicon, Inc., een bedrijf van Johnson & Johnson. Hij heeft ervaring in de gezondheidszorg op het vlak van slaapapneu, weefselherstel, chirurgische wondverzorging, orthopedische chirurgie en biologische chirurgie.

Dr. Nguyen heeft een bachelor in de genetica & celbiologie van de Universiteit van Minnesota en een master in de microbiologie van de Minnesota State University – Mankato. Hij haalde een doctoraatstitel in de neurowetenschappen aan de Universiteit van Colorado – Boulder en heeft ook een MBA van de Columbia Business School. Hij is ook hoogleraar aan de universiteit van Texas San Antonio, College of Sciences.


Dr. Jagdeep Bijwadia – Hoofd van de gezondheidsdienst

 

JAGDEEP-BIJWADIA-HEADSHOT

Als hoofd van de gezondheidsdienst van SomnoMed Noord-Amerika is dr. Bijwadia belast met het ondersteunen bij het bepalen van de strategie voor medische initiatieven, het opstellen van educatieve programma’s voor klinisch onderzoek en het ontwikkelen van samenwerkingsinitiatieven voor fysici en tandartsen.

Naast zijn functie als leidinggevende bij SomnoMed blijft dr. Bijwadia in dienst als behandelend arts bij de HealthPartners Medical Group (HPMG), waar hij afdelingshoofd was en directeur van het slaapcentrum voor hij zijn functie neerlegde om zijn rol als CMO op te nemen bij SomnoMed. Hij heeft een positie als hoogleraar in de afdeling pulmonale medische zorg en slaapgeneeskunde aan de universiteit van Minnesota, waar hij tot 2012 directeur was van het slaapprogramma.

Dr. Bijwadia haalde zijn medische graad en deed zijn stage en assistentschap in de universiteit van Mumbai. Hij verhuisde daarna naar de Verenigde Staten, waar hij zijn stage afwerkte aan het Nassau University Medical Centre aan de State University van New York. Daar werd hij benoemd tot hoofdassistent bij de interne geneeskunde in 1991. Dr. Bijwadia rondde een assistentschap in pulmonale en kritieke geneeskunde af aan de universiteit van Zuid-Carolina. Hij is officieel gecertificeerd in interne geneeskunde, pulmonale ziekten en slaapgeneeskunde. Hij volgde de Executive Course aan het Physician Leadership College bij de St. Thomas University, Opus Collega of Business in Minneapolis, Minnesota in 2011 en de Health Insurance Executive Certification aan de Amerikaans Health Insurance Plans and Kellogg School of Business. Momenteel volgt hij als vrij student het Executive MBA Program aan het St. Thomas University Opus College of Business.


 

Mr. Stephen DePirro – Directeur Operaties

STEPHEN-DEPIRRO-HEADSHOT

Stephen staat bekend om zijn kennis en ervaring in de tandheelkundige industrie. Als gelicentieerde beoefenaar en sterke operationele leider leidde hij grote commerciële laboratoria overal in het land. Doorheen heel zijn carrière heeft hij de niveaus van dienstverlening, kwaliteit en efficiëntie verbeterd, en dat leidde telkens tot sterkere organisaties en een verhoogde klanttevredenheid.

Dankzij zijn leidinggevend talent en managementstijl konden bedrijven hun bedrijfsmoraal en productiviteit verhogen. Hij was ook voorzitter van de Stern Reed Associates, de Noord-Texaanse dochteronderneming van National Dentex, de grootste producent van dentale protheses in de Verenigde Staten.

Dankzij zijn opleidingsachtergrond in tandheelkunde en business staat hij in dit domein aan de top.


Mr. Derek Smith – Chief Executive Officer, SomnoMed, Ltd.

Derek Smith
Derek has spent his life working for healthcare Technology and Service Companies with the goal of improving and saving lives. He has over 20 years of General Management Leadership experience, lately working for Philips Healthcare where he was CEO of their Hospital to Home Business as well as SVP of The Therapeutic Care Business Unit. Prior to that Derek was President of the Hospital Division of Respironics, the General Manager of the Access Health Business of McKesson and General Manager of the Configured Monitoring Division of Datex.Ohmeda. Prior to his General Management leadership roles Derek had extensive Product Development, Marketing and Sales Experience.

Derek was educated in Australia and the UK and holds a BSc in Biochemistry (Newcastle University,UK)


Dr. Peter Neustadt – Non-Executive Chairman, SomnoMed, Ltd.

Peter Neustadt
Dr. Neustadt is a management consultant and entrepreneur with more than thirty years’ experience in building and improving public companies within the hospitality, media, property and finance sectors. He has previously worked for the global management consulting firm, McKinsey & Company and was an executive board member of Kerry Packer’s Consolidated Press Holdings (CPH).

Dr. Neustadt served on a number of public and private company boards including Cypress Lakes Group Limited, The Golden Door, CEL Limited, Network TEN, Advance Bank Limited, Trafalgar and Manboom Limited.


Mr. Neil Verdal-Austin – Financieel directeur

NEIL-VERDAL-AUSTIN-HEADSHOT

Mr. Verdal-Austin heeft meer dan twintig jaar ervaring als CFO bij diverse medische distributie- en fabricagebedrijven waar medische apparatuur en het verschil maken in het leven van mensen zijn passie werden. Zijn ervaring omvat systeemontwikkeling en -implementatie, bedrijfsovernames, strategische planning, rapportages en operationeel beheer. Voor zijn huidige functie bij SomnoMed werkte Neil bij Lifehealthcare, de grootste Australische verdeler van medische producten en apparatuur in de gezondheidssector.

Voor Lifehealthcare was hij CFO en sleutelaandeelhouder bij de Orthomedics Group, een grote medische distributeur in Zuid-Afrika. Tijdens deze periode was hij een sleutelfiguur in het team leidinggevenden en betrokken bij alle commerciële aspecten van die business, alsook de processen, overnames, financiële resultaten en operationele uitmuntendheid. Neil heeft zijn studie voltooid aan de universiteit van Kaapstad, Zuid-Afrika en is een registeraccountant (Australië).