SomnoMed® is een onderneming die wereldwijd actief is in de medische technologie. Ze is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en handel van intraorale beugels voor de behandeling van ademhalingsstoornissen tijdens de slaap.

SomnoMed werd in 2004 opgericht met hoofdvestiging in Sydney, Australië. Er zijn dochterondernemingen in Zwitserland, Duitsland, Frankrijk, de Benelux, Zweden, Noorwegen, Finland, Denemarken, Spanje, de VS, Japan, Singapore en de Filippijnen. In Italië, Canada, het VK en Hongkong heeft SomnoMed gecertificeerde licentiepartners.

Klinisch getest, wereldwijd gepatenteerd en met garantie

De klinische ontwikkeling van de wereldwijd gepatenteerde slaapapneubeugel SomnoDent® is al 12 jaar geleden begonnen. Sinds de oprichting van de onderneming in 2004 zit de slaapapneubeugel SomnoDent® ook in de klinische toepassing. Er werden al meer dan 175.000 patiëntenbehandelingen in meer dan 20 landen uitgevoerd met SomnoDent®.

Voor SomnoDent®-beugels geldt in de landen van de EU de SomnoMed®-garantie van 2 jaar. In Noorwegen, IJsland en Zwitserland is er een jaar garantie.

Het SomnoDent®-beugelsysteem voldoet aan de Europese richtlijn 93/42/EWG voor een individueel gefabriceerd medisch product als klasse 1 en voldoet het aan de bepalingen van de richtlijn medische hulpmiddelen 93/42/EWG.

Het product draagt het CE-teken, is bij Swissmedic aangemeld en conform de FDA-richtlijnen in de VS en Japan als medisch product voor de behandeling van het obstructieve slaapapneusyndroom toegelaten. Alle SomnoDent®-beugels voldoen aan de strikte vereisten van ons QM-systeem.

De productie voldoet aan de internationale norm voor medische producten EN ISO 13485.

Actuele persmededelingen

SomnoMed Launches New Products at AADSM
SomnoMed – Spain
SomnoMed Enters the UK

Appendix 3B_New Issue Announcement
Form 604_Notice of Change of interests of substantial holder