Clinical Advisory Board

Professor Peter Cistulli

Global Chairman Advisory Board

Professor Peter Cistulli is een clinicus-onderzoeker met 30 jaar ervaring op het gebied van ademhalings- en slaapgeneeskunde. Hij is hoogleraar slaapgeneeskunde aan de Universiteit van Sydney (Australië), waar hij de ResMed-leerstoel bekleedt. Hij leidt het thema Slaaponderzoek binnen het multidisciplinaire Charles Perkins Centre. Hij is ook klinisch directeur van het slaapgeneeskundeprogramma op de afdeling ademhalings- en slaapgeneeskunde van het Royal North Shore Hospital, Sydney. Zijn thematisch onderzoek heeft zich gericht op de oorzaken van slaapgerelateerde ademhalingsstoornissen en hun behandeling, met bijzondere aandacht voor therapie met orale hulpmiddelen.

Peters onderzoek leverde cruciaal bewijs dat de gezondheidsresultaten van orale apparaattherapie gelijkwaardig zijn aan CPAP. Dit heeft de klinische richtlijnen wereldwijd sterk geïnformeerd. Zijn werk is erkend door meerdere nationale en internationale onderscheidingen. Hij is voormalig voorzitter van de Australasian Sleep Association en voormalig bestuurslid van de Sleep Health Foundation (Australië).

North America Advisory Board

Assoc. Prof. Fernanda Almeida

Clinical Advisory Board Member | Noord America

Fernanda Almeida heeft een tandheelkundig diploma en een master in tandheelkundige slaapgeneeskunde uit Brazilië, en een Ph.D., ook in tandheelkundige slaapgeneeskunde, aan de University of British Columbia (Canada). Ze is momenteel universitair hoofddocent bij UBC. Ze doceert tandheelkundige radiologie voor studenten (1e, 2e en 3e jaar) en obstructieve slaapapneu voor mondhygiëne, DMD, afgestudeerde orthodontische en prosthodontische studenten, en haar eigen afgestudeerde studenten (MSc, Ph.D. en postdoctorale fellows ).

Fernanda’s onderzoek richt zich op de rol van de tandheelkunde op het gebied van slaapgeneeskunde en obstructieve slaapapneu.
Haar huidige onderzoeken omvatten de beoordeling van kinderen gerelateerd aan craniofaciale vorm en obstructieve slaapapneu, en voor de volwassen populatie richten haar onderzoeken zich op de effectiviteit van mandibulaire spalken en de identificatie van de elementen van geïntegreerde zorg die centraal staan bij het bieden van patiëntgerichte geneesmiddel.

Dr. Colleen G. Lance

Clinical Advisory Board Member | Noord Amerika

Dr. Colleen G. Lance is momenteel medisch directeur van het Cleveland Clinic Sleep Disorders Center, Hillcrest; Professor en Telemedicine/Distance Health Officer voor Slaapstoornissen Centrum; en medisch directeur PAP-therapieën, Cleveland Clinic Thuiszorg. Ze is ook stafarts bij het Sleep Disorders Center, Neurological Institute, Cleveland Clinic Foundation, en is assistent-professor aan het Lerner College of Medicine. Ze was eerder medisch directeur van slaapstoornissencentra in Memorial Hermann Sugarland, TX, en universitaire ziekenhuizen van Richmond en Geauga, OH.

Haar eerdere academische benoemingen zijn onder meer assistent-professoren bij de afdeling Interne Geneeskunde van het MD Anderson Cancer Center en de afdeling Pulmonary, Critical Care en Sleep Medicine aan de Universitaire Ziekenhuizen van Ohio. Dr. Lance wordt veel gepubliceerd op het gebied van slaapstoornissen in de ademhaling en is in het bezit van een diplomaat-certificering bij de American Board of Sleep Medicine en de American Board of Internal Medicine, Sleep Medicine, en is lid van de American Academy of Sleep Medicine Payor Policy Review subcommissie.

Dr. Keith Matheny

Clinical Advisory Board Member | Noord Amerika

Dr. Keith Matheny is een door Vanderbilt opgeleide otolaryngoloog in Noord-Dallas, gespecialiseerd in rhinologie en slaap bij volwassenen en kinderen. Hij heeft een passie voor de zakelijke aspecten van KNO en nieuwe technologie, farmacotherapie en procedures in de KNO. Dr. Matheny heeft talloze patenten en patenten in afwachting van bioabsorbeerbare, lokale implantaten voor medicijnafgifte voor gebruik bij sinus- en oorchirurgie, en richtte twee apparaatbedrijven op rond deze technologieën, Septum Solutions & Otologic Solutions.

Hij is ook de oprichter/voorzitter/CEO van US ENT Partners, een op KNO gerichte Group Purchasing Organization die de hoge kosten van benodigdheden vermindert die KNO-artsen dagelijks in hun kantoor gebruiken, evenals de oprichter/voorzitter/CEO van Sleep Vigil, een bedrijf pionier in het concept van Remote Patient Monitoring (RPM) voor slaapapneu. Dr. Matheny heeft talrijke publicaties in tijdschriften en heeft talrijke presentaties gegeven over zijn klinisch onderzoek en over verschillende onderwerpen die verband houden met de geneeskunde. Daarnaast doet hij vrijwilligerswerk in zijn gemeenschap, geeft hij liefdadigheidsklinieken voor meerdere schooldistricten rond zijn praktijk, is hij lid van het plaatselijke YMCA-bestuur en is hij otolaryngoloog voor de Dallas Cowboys.

Prof. David M. Rapoport

Clinical Advisory Board Member | Noord Amerika

Dr. David M. Rapoport, MD, is momenteel hoogleraar geneeskunde in de afdeling Pulmonary, Critical Care en Sleep Medicine en onderzoeksdirecteur van het Mount Sinai Health System Integrative Sleep Center. Dr. Rapoport’s onderzoeksinteresses concentreren zich rond long- en slaapfysiologie. Hij heeft zijn carrière besteed aan het bestuderen van de beheersing van de ademhaling en de bovenste luchtwegen, de epidemiologie, oorzaken, gevolgen en behandelingen van slaapstoornissen in de ademhaling.

Dr. Rapoport was de New York Cohort Principal Investigator van de Sleep Heart Health Study en een groot multicenter, door de NIH gesponsord epidemiologisch onderzoek dat de cardiovasculaire gevolgen van slaapgestoorde ademhaling beoordeelde. Dr. Rapoport is (co-)auteur van meer dan 140 publicaties in peer-reviewed, internationale tijdschriften en bezit 37 Amerikaanse patenten.

Dr. Srujal Shah

Clinical Advisory Board Member | Noord Amerika

Dr. Srujal Shah heeft de hoogste prestatie ontvangen als Diplomate of the American Board of Dental Sleep Medicine (ABDSM) en de American Sleep & Breathing Academy (ASBA). Hij heeft ook een mini-Residency in Orofacial Pain and TMJ Disorders afgerond aan de University of California, Los Angeles (UCLA). Hij behaalde zijn doctoraat in de tandheelkunde aan de Universiteit van Zuid-Californië. Hij heeft ook een Bachelor of Science in Electrical Engineering van UC San Diego met de nadruk op signaalverwerking. Dr. Shah heeft aan tal van onderzoeksprojecten gewerkt waarin geneeskunde en techniek zijn geïntegreerd.

Dr. Shah beperkt zijn praktijk uitsluitend tot de behandeling van slaapapneu en snurken. Hij geeft landelijk lezingen, leidt andere zorgverleners in het veld op en heeft zijn praktijk, Spark Sleep Solutions, uitgebreid tot zeven locaties in de San Francisco Bay Area, samen met relaties met verschillende grootschalige medische entiteiten, ziekenhuizen en betalers. Bovendien zorgt Dr. Shah ervoor dat hij voorop loopt in de vooruitgang in het veld door middel van permanente educatie, commissiebenoemingen bij de AADSM, doorlopend onderzoek en seminars met medische experts in het hele land.

Europe Advisory Board

Prof. Dr. Olivier M. Vanderveken

Clinical Advisory Board Member | Europa

Prof. Dr. Olivier M. Vanderveken, MD, PhD, is KNO, hoofd-halschirurg in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen in België, waar hij de voorzitter van de afdeling is. Hij is professor aan de Faculteit Geneeskunde van de Universiteit Antwerpen, een geaccrediteerd specialist voor volwassen en pediatrische KNO en HNS terwijl hij subspecialisatie is in slaapgeneeskunde en slaapchirurgie. Hij consulteert ook in het Algemeen Ziekenhuis MONICA in Antwerpen, Deurne, en bij de EARGROUP in Deurne.

Zijn belangrijkste onderzoeksprojecten zijn op het gebied van slaap-gestoorde ademhaling op het gebied van de fundamentele en multidisciplinaire benadering van bovenste luchtwegcollaps tijdens slaap-gestoorde ademhaling. Zijn onderzoek richt zich in het bijzonder op pathofysiologische beoordeling van collaps van de bovenste luchtwegen, inclusief endo/fenotypering, door medicijnen geïnduceerde slaapendoscopie, behandeling van obstructieve slaapapneu met hulpmiddelen voor het voortbewegen van de onderkaak en chirurgie van de bovenste luchtwegen, waaronder hypoglossale zenuwstimulatie en transorale robotchirurgie.

Professor Vanderveken is de stichtend voorzitter van iBEDSSMA, lid van de medische raad van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen en bestuurslid van de beroepsvereniging van KNO-, hoofd- en halschirurgen in België. Prof. Dr. Olivier Vanderveken is lid en voormalig voorzitter van de onderzoekscommissie van de American Academy of Dental Sleep Medicine (AADSM) en lid van de Programming Committee van de Sleep and Respiratory Neurobiology (SRN) voor de American Thoracic Society (ATS) ) Internationale conferentie in 2023 en 2024. Prof. Dr. Vanderveken is de hoofdredacteur van het tijdschrift ‚B-ENT‘, de officiële publicatie van de Koninklijke Belgische Associate Editor van het tijdschrift ‚Sleep and Breathing‘ en de plaatsvervangend redacteur van het ‚Journal of Dental Sleep Medicine‘.

Olivier Vanderveken is co-auteur van verschillende professionele wetenschappelijke publicaties in peer-reviewed tijdschriften met een hoge impact en hij heeft verschillende nationale en internationale wetenschappelijke onderscheidingen ontvangen. Olivier Vanderveken heeft een Senior Clinical Investigator Fellowship bij het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek Vlaanderen (FWO) in België.

Prof. Jan Hedner

Clinical Advisory Board Member | Europa

Dr. Jan Hedner is specialist in klinische farmacologie en slaapgeneeskunde en sinds 2000 hoogleraar slaapgeneeskunde aan het Sahlgrenska University Hospital in Göteborg, Zweden. Hij heeft meer dan 285 gepubliceerde artikelen op het gebied van ademhalingsregulatie, slaapapneu, cardiovasculaire morbiditeit, slaapapneu-gerelateerde epidemiologie en klinische proeven in de slaapgeneeskunde. Hij was pionier op het gebied van slaap in Zweden als oprichter van het slaaplaboratorium in Göteborg in de jaren ’80. Hij was gasthoogleraar aan de Universiteit van Sydney, Australië, en de Universiteit van Parijs-Sud, Frankrijk, en heeft verschillende internationale onderzoekers ontvangen in de faciliteit van Göteborg.

Hij is voormalig voorzitter van de Swedish Sleep Research Association, nationaal Zweeds hoofdcoördinator van een slaapspecialist en accreditatie-activiteiten voor slaapklinieken, en is coördinerend onderzoeker geweest van verschillende grotere klinische onderzoeken naar slapeloosheid en slaapapneu. Hij is ook een van de initiatiefnemers van de Swedish Sleep Apnea Quality Registry (SESAR) en de European Sleep Apnea Database (ESADA).

Prof. Jean Louis Pépin

Clinical Advisory Board Member | Europa

Dr. Jean Louis Pépin leidt het HP2-laboratorium (Hypoxie en Fysiopathologie), dat een van de wereldberoemde laboratoria is die zich toelegt op de studie van slaapapneu en chronische intermitterende hypoxie (CIH). Een uniek platform (“HypE”) maakt de blootstelling van gezonde menselijke vrijwilligers, knaagdieren of cellen aan verschillende hypoxische regimes mogelijk om fysiologische, pathologische (slaapapneu/chronische obstructieve longziekte (COPD)) of omgevingscondities (hoogte) na te bootsen. Jean Louis Pépin heeft verschillende expertises gecombineerd om vooruitgang te boeken in fundamenteel en klinisch onderzoek naar chronische intermitterende hypoxie. In de afgelopen jaren heeft het HP2-laboratorium het moleculaire portret van de schadelijke gevolgen voor meerdere organen van intermitterende hypoxie (IH) in beeld gebracht en verschillende innovatieve therapeutische modaliteiten ontwikkeld.

Jean Louis Pépin was sterk betrokken bij klinisch onderzoek en epidemiologische studies (grote cohorten, registers en programma’s voor big data/kunstmatige intelligentie). Hij heeft ervaring in innovatie (> 10 patenten) in klinische proeven en industriële partnerschappen. Hij was de PI van LIFE, een transdisciplinair onderzoeksprogramma met 70 onderzoekers op het gebied van evidence-based maatschappelijke en ecologische controle van chronische ziekten.

Prof. Nico de Vries

Clinical Advisory Board Member | Europa

Prof. Nico de Vries is KNO-arts in het OLVG West Ziekenhuis Amsterdam, Nederland. Zijn speciale interesse gaat uit naar het diagnosticeren en behandelen van obstructieve slaapapneu bij volwassenen, met name alternatieven voor CPAP. Onderzoeksthema’s zijn onder meer tandheelkundige slaapgeneeskunde, door medicijnen geïnduceerde slaapendoscopie, implantaten, OSA-chirurgie, positietherapie, hypoglossale zenuwstimulatie, gecombineerde behandelingen, OSA en bariatrische chirurgie, OSA en anesthesie, OSA en biomarkers. Sinds 2014 is hij gastprofessor aan de Universiteit Antwerpen, België en sinds 2016 professor Tandheelkundige Slaapgeneeskunde, ACTA, Amsterdam. Volgens Research Gate is zijn H-index 53. Hij heeft > 380 publicaties in internationale en nationale peer-reviewed tijdschriften, > 70 boekhoofdstukken en > 300 presentaties.

Hij is (mede)redacteur van recente OSA-handboeken over „Current Concepts in Sleep Surgery“, „Positional Therapy in OSA“, „Drug-Induced Sleep Endoscopie“ en „Upper Airway Stimulation in OSA“. Daarnaast is hij adviseur bij Philips Healthcare, Inspire Medical Systems en Nyxoah.

Prof. Dr. Christoph Schöbel

Clinical Advisory Board Member | Europa

Prof. Dr. Christoph Schöbel voltooide zijn opleiding tot specialist in interne geneeskunde met een focus op cardiologie aan de Kliniek voor Cardiologie en Angiologie van de Berlijnse Charité. Na zijn vergunning om geneeskunde uit te oefenen, kreeg hij de kans om studiearts te worden bij het Interdisciplinair Slaapgeneeskunde Centrum van de Charité. In de vervolgopleiding verwierf hij aanvullende kwalificaties in slaapgeneeskunde en somnologie. Tot hij naar Essen verhuisde, was Christoph Schöbel de specialist die de leiding had over de polikliniek cardiologie van de universiteit op de Charité Mitte-campus.

Dr. Schöbel is een actief lid van de Duitse Vereniging voor Slaaponderzoek en Slaapgeneeskunde (DGSM) en is momenteel de woordvoerder van de werkgroep „Circulatie en Slaap“ en lid van het wetenschappelijk comité. Zijn specialiteit bij „Duitsland slaapt gezond“ is op het gebied van telegeneeskunde en eHealth.

APAC Advisory Board

Dr. Marcus McMahon

Clinical Advisory Board Member | APAC

Dr. Marcus McMahon is een arts voor ademhalings- en slaapstoornissen. Hij is lid van de Australasian Sleep Association (ASA), de American Academy of Sleep Medicine en lid van de Thoracic Society of Australia and New Zealand. Marcus was lid van de raad van bestuur van de ASA als Finance Chair (2015 – 2018) en vervolgens als Chair in Innovation and Strategy (2018 – 2109). Marcus voert momenteel verdere studies uit via Monash Business School via het Epworth Summit Program, een op maat gemaakt programma voor medische leiders bij Epworth Healthcare.

Marcus heeft ruime ervaring in de beoordeling en behandeling van complexe slaapstoornissen en heeft artikelen gepubliceerd over ploegendienststoornissen.

Marcus is gevestigd in het Epworth-ziekenhuis in Richmond en werkt ook voor de Victorian Respiratory Support Service, een dienst over de hele staat die zich toelegt op het leveren van niet-invasieve beademing voor mensen met chronisch ademhalingsfalen, gevestigd in Austin Health in Melbourne. Marcus is gepassioneerd door medisch onderwijs en heeft meer dan 20 jaar geleden DeltaMed opgericht, een medisch onderwijsbedrijf. Hij heeft een masterdiploma in medisch onderwijs en is de afgelopen 20 jaar actief lid geweest van meerdere commissies en werkgroepen voor het Royal Australasian College of Physicians.

Associate Professor Michael Stubbs

Clinical Advisory Board Member | APAC

Universitair hoofddocent Michael Stubbs voltooide zijn Bachelor of Dental Surgery in 1989 (University of Adelaide), en heeft zowel specialistische masters in Oral Pathology 1998 (University Adelaide) als Oral Medicine (University Melbourne) 2002, en heeft een Fellowship van het Royal Australasian College van kaakchirurgen in algemene tandheelkunde en mondgeneeskunde

A/Professor Stubbs is een specialist in orale geneeskunde in Melbourne en is de klinische redacteur van het internationale tandheelkundige tijdschrift ‚Australasian Dentist‘. Michael geeft zowel nationaal als internationaal lezingen op het gebied van orale geneeskunde, waaronder tandheelkundige slaapgeneeskunde; Orale en gezichtspijn inclusief temporomandibulaire aandoeningen; Mondslijmvlies- en kaakaandoeningen.

Corporate

Wilt u meer weten over de Raad van Bestuur, het Global Executive Team of Corporate governance van SomnoMed?